De Maria Garden

Kom, en ontdek de plek die je niet meer los kunt laten!
Een plek waar rust, liefde en zorg voor een ander bij elkaar komt.

Welkom op de website van de Maria Garden in Saramacca!

Een plek waar rust, liefde en zorg voor een ander bij elkaar komen. Welkom bij de Maria Garden in Saramacca! Ervaar zorg voor een ander zoals zorg voor je familie en vrienden en ook zorg voor natuur en milieu. De Maria Garden is ontstaan uit liefde, diep uit het hart, dat het bestuur en management van het Maria internaat heeft voor Maria, de moeder van onze Heer Jezus Christus.

Niet enkel de liefde voor haar zoon, maar haar eindeloze liefde voor mens en natuur, voel je terug tijdens een wandeling door de Maria Garden. Op deze harmonieuze plaats wordt je als het ware begroet door ieder stukje van leven. Bij het project ‘Maria Garden – Educatief Centrum voor Permacultuur’ wordt aandacht besteedt aan duurzame relaties tussen mens en natuur. In de garden staan de verschillende soorten planten, zoals bananen, bacove, acai (podosiri), kokos, zuurzak, papaja, zoete patat, cassave, mais, moringa, verschillende citrus soorten waaronder citroen, sinaasappel, pompelmoes, mandarijn etc.. De vissen die op Saramacca gekweekt worden zijn voornamelijk de rode en grijze tilapia. Alle fruiten en groenten worden 100% organisch geteeld en zijn dus vrij van chemische toevoegingen. De verschillende planten werken samen in een community waar zij elkaar beschermen tegen natuurlijke  ziekten en vijanden.

In de tuin bevinden zich twee kunstwerken van Maria, namelijk Onze lieve vrouw van de Genade en Onze lieve vrouw van Fatima en de drie herders Jacinta, Francisco en Lucia. Deze drie kinderen zijn de mascotten van de Garden en verwelkomen en begeleiden de bezoekers bij alle activiteiten in de tuin.

Al nieuwsgierig naar de Maria Garden? De Maria Garden is gelegen in het district Saramacca aan de Paloeloeweg 188.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen.